Säkäkorkeuden mittaaminen

Koiran säkäkorkeuden mittaaminen on toimenpide, joka ei toistu usein, mutta mittaustulos saattaa olla ainutkertainen ja sitä ei voi uusia. Esimerkiksi agilitykoirien säkäluokat jaotellaan säkäkorkeuden mukaan. Tuomari mittaa koiran ja osoittaa tälle sopivan säkäluokan. Kerran tiettyyn säkäluokkaan mitattua koiraa ei mitata uudestaan ilman painavia syitä. Siksi onkin tärkeää, että koiran säkäkorkeuden mittaaminen sujuu ainakin koiran puolelta sujuvasti.

Tällä kurssilla opetetaan, kuinka koira totutetaan mittaustilaisuuteen. Aloitamme tutustumalla välineisiin; mittaan ja pöytään jonka päällä mittaus suoritetaan. Toisessa harjoituksessa totutetaan koira vieraan ihmisen käsittelyyn ja varsinaiseen mittaustilaisuuteen.

Tarvittavat välineet:

  • Mittauspöytä

  • Mitta tai esimerkiksi keppi

  • Avustaja harjoituksessa 2

 

Kurssia edeltävät taidot:

Rauhoittuminen paikalleen

Oppimisen taidot

Harjoitusten määrä: 2

Kurssin kesto: On erittäin yksilöllistä, kuinka kauan harjoittelu kestää. Toisilla koirilla kurssi on suoritettu puolessa tunnissa, kun toiset joutuvat harjoittelemaan vaikkapa vieraan ihmisen käsittelyyn tottumista viikkojen ajan. Etene koulutuksessa koirasi ehdoilla. Mitä kärsivällisempi olet vaikeiden asioiden harjoittelussa, sitä varmemman ja pysyvämmän taidon koirasi saa.

Päivittäinen harjoittelu: 15 min

 

Iloa harjoitteluun!

Vaikeustaso:
Perus
Hinta:
19,90 €