Rauhoittuminen paikalleen

koira osaa tarvittaessa rauhoittua esimerkiksi hoitotoimenpiteitä varten tai levätäkseen.

Rauhallisuutta ja muita mielentiloja voidaan säätää kouluttamalla aina tarkoituksen mukaan. Rauhoittuminen hyvin tärkeä taito ja sitä tulee harjoitella päivittäin.

Kun mieli rauhoittuu syke laskee ja lihaksisto rentoutuu. Kysymyksessä on kokonaisvaltainen ilmiö, jossa mieli ja keho toimivat yhdessä. Kouluttajan oma rauhallisuus on välttämättömyys. Olemalla läsnä hetkessä voimme auttaa autonomista hermostoa laskemaan kierroksia. Jo liikkumalla ja hengittämällä rauhallisesti sekä tyhjentämällä mielen turhista ajatuksista. Keskity täysin siihen, mitä olet tekemässä.

Koiran rauhoittumisen harjoittelussa on paljon samaa kuin itsehillinnän harjoittelussa, mutta nyt vaikutamme lähinnä mielentilaan sen sijaan, että pyrkisimme saamaan aikaan tietynlaista toimintoa. Tässä harjoituksessa emme käytä naksutinta tai muutakaan merkkiääntä.

Rauhoittuminen paikalleen- kurssilla koira oppii rauhoittumaan kouluttajan niin halutessa. Rauhoittumista kannattaa harjoitella aluksi koiralle tutussa paikassa, esimerkiksi kotona ja siirtyä vähitellen enemmän häiriötekijöitä sisältävään ympäristöön. 

 

Iloa oppimiseen!

Vaikeustaso:
Perus