Haluatko olla moderni laumanjohtaja?

Modernisoimalla näkemyksen koirista voit nauttia koiraharrastuksestasi enemmän. 

Modernisoimalla näkemyksen koirista voit nauttia koiraharrastuksestasi enemmän. 

  • Päivitä tietosi.
    Minkälainen se on sellainen johtaja, joka ei tunne johtamaansa asiaa? Jokaisen johtajan tulisi pystyä selittämään ratkaisunsa loogisesti, miksi koiralle on tehty jotain ja mihin sillä pyritään. Tosiasia on, että koirat ja sudet ovat lähisukulaisia mutta niin ovat ihmiset ja simpanssitkin. Tarkoittaako tämä sitä, että ihmiset käyttäytyvät kuin simpanssit, koirat kuin sudet? Ei. Käyttämällä koulutusteknologiaa, positiivista vahvistamista, negatiivista rankaisua, klassista ehdollistamista ja totuttamista voimme kouluttaa koiria (ja muita lajeja) tehokkaasti ja tavalla joka kestää eetisen tarkastelun.
  • Ole hyvä opettaja.
    Hyvä opettaja vahvistaa oppilaan motivaatiota oppia. Hän ei keskity palauteessaan niihin asioihin jotka eivät menneet oikein. Koiraa kouluttaessa asia on samoin. Lakkaa rankaisemasta niistä käytöksistä, jotka eivät ole halutunlaisia. Keskity sen sijaan niihin asioihin, jotka menevät oikein. Kouluttaminen on mekaaninen taito. Harjoittele sitä jatkuvasti. Kouluttaessasi et saa sitä mitä pyrit kouluttamaan, vaan sitä mistä kulloinkin vahvistat. Osaatko siis vahvistaa oikeista asioista?
  • Opettele tulkitsemaan koirasi elekieltä oikein.
    Auta sitä selviämään ihmisten maailmassa ja oppimaan tarpeenmukaista suhtautumista arkipäivän ilmiöihin, jotka voivat näyttää eläimen näkökulmasta pelottavilta. Anna pelottaville asioille uusi merkitys, mukavina asioina.