Uusien asioiden kohtaaminen

uusien asioiden kohtaaminen voi olla jännittävää

Uusi ja tuntematon voi olla jännittävää. Tällä kurssilla opit, kuinka totutat koiran uusiin asioihin ja saat aikaan pysyviä tuloksia!

 

Pelkojen hallinta

Tässä harjoituksessa aloitamme yllättävästä tilanteesta. Kouluttaja ei syystä tai toisesta huomannut stressin merkkejä ennen kuin se oli myöhäistä ja koira pelästyy turhan tuttavalliseksi heittäytyvää hevosta pahanpäiväisesti. Syy on todennäköisesti siinä, ettei koira ole koskaan aiemmin hevosia tavannut. Kouluttajalle pelon syy on toissijainen seikka eikä sille kannata uhrata liikaa ajatuksia. Pelon syy voi olla mitä tahansa, vaikkapa tuulessa kieppuva ostoskassi. Jokainen meistä määrittelee itse mikä meitä pelottaa. Vaikka pelon lähde olisi muiden mielestä kuinka naurettava tahansa on pelko aina pelkääjälle itselleen todellista.

Hoitamattomana pelot voivat aiheuttaa henkisiä traumoja. Traumatisoituneen yksilön alitajunta pelkää ja pitää kehoa jatkuvassa stressitilassa. Tämän välttämiseksi pelkoihin tulee puuttua heti, kun sitä ilmenee.

Harjoituksen vaikeus on siinä, että juuri Sinä siellä hihnan toisessa päässä olet koirasi tuki ja turva. Pelästyessään koira hakee ympäristöstä rauhoittavia signaaleja alkaen sinusta. Valitettavasti rauhallisuutta ei voi kovin hyvin näytellä, mutta ainahan voi yrittää. Voit myös rauhoitella omaa mieltäsi, hallita omat stressireaktiosi ja toimia näin esimerkkinä. Koulutustilanteessa sinulla on suuri rooli siitä miten hyvin koirasi selviää pelottavasta tilanteesta. Harjoittelun myötä saatat oppia jotain myös itsestäsi.

Tämän harjoituksen kestoa ei voi arvioida. Sen määrittelee pelkääjä itse.

Videolla esiintyy nuori bordercollie Yanda ja lauma hevosia.

 

Vaikeustaso:
Edistynyt
Hinta:
19,90 €